Change your language ↓

zgodba

Razmišljanje o garaži, kjer bi se polnili električni avtomobili sega nekaj let nazaj. Vsakoletno povišanje porabe električne energije bodo namreč še povečevali električni avtomobili, ki potrebujejo kar nekaj enegrije, da se napolnijo.

In ker nimamo vsi priložnosti postaviti 60m² fotovoltaičnih celic na južni del strehe, kjer je najboljši izkoristek, smo prišli na preprosto idejo o solarni garaži z sledilnikom.

Če ste kupili električni avtomobil še niste pomagali očistiti sveta. Z malo domačo elektrarno GARSOL, ki jo lahko postavite skoraj kjerkoli se vam bo uresničila želja o reševanju planeta, pridobivanju električne energije z maksimalnim izkoristkom, in garažo za vašega lepotca.

GARSOL tako definira novo lepoto, kvaliteto in super izkoristek za življenski slog 21 stoletja.

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:


Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.